Soulless

By peachy sana - October 11, 2015

Assalamualaikum,

Masa jerebu haritu, aku dapat tengok kerisauan di wajah mak aku. dia tengah bingong pikir apa yang anak dara dia sorang ni buat dekat sekolah. aku tak tipu, memang benda ni berlaku semasa jerebu. cuma kisah ni tak de lah berkaitan jerebu.

aku dekat kolej masih macam biasa, buang masa, buang keringat, belajar sampai tak ingat dunia, suruh kawan belanja makan, skip makan masa rehat sebab tak de duit, buat buat tido masa semua orang tengah sibuk, malas jaga tepi kain orang, tengok movie macam kat panggung, duduk depan cermin sambil kira jerawat, dengar kawan membebel, kemas locker, angkat kain jemuran, sepak bola ragbi sebab selalu ambil tempat kitorang masa sofbol, lepak bersama kawan, hanging out hari ahad sambil makan waffle, cuba spec rayban, berkira untuk simpan duit sampai minggu depan sebab duit kena curi si tangan panjang, duduk lama lama atas katil sebelum mandi pagi, berebut dengan kawan depan cermin masa berhias, curi-curi ambil peniti kawan masa ator shawl, dengar kawan mengaji, berloyar baik dan buruk, dengar masalah kawan dan cuba jadi kaunselor, cuba benda baru, bersubahat dengan kawan semasa dating, curi-curi ambil buah dekat dewan makan, online dalam kelas, pinjam phone cikgu utk call mak, terharu masa anak cikgu sedih sbb aku tak jaga diorang lagi, dengar lagu shawn mendes dan maroon five, karaoke lagu wildest dream dan good for you, cuba buat parkour belakang kelas, gabung meja supaya boleh jadi katil

hmm, semua tu berlaku bukan kehendak aku, aku cuma nak selesakan diri aku sendiri dekat sekolah, atau lebih tepat lagi dekat kelas, aku bosan dikelilingi pelakon pelakon yang cuma mendekati aku semasa senang, menjauh aku semasa susah,

kadang2 aku terfikir cubalah aku tak bercakap dengan orang dr dulu, biar aku tak tahu baik buruk seseorang, biar aku syok sendiri, janji aku happy dengan life aku,

dear life,
be tough on this thug life!!

nas :)

mind your own business dude, my life, my rules, dont ever try to judge me ! i'm big enough to understand my own life *i think so laa*

  • Share:

You Might Also Like

0 comments